Nyílt levél

 

 

 

Az iskola csak egy téglából és malterból felépített ház. El lehet pusztítani és mást lehet helyette építeni, nincs lelke, nem fáj neki, ha bántják, csak egy épület.
Viszont a benne levő 231 tanulónak, több mint 30 dolgozónak és a kb. 200 apának, anyának (szülőknek) van. Fájdalmat lehet nekik okozni, lehet bántani, hitükben megalázni és oktalanul rágalmazni őket. Ki védi meg és szolgáltat nekik igazságot? Ez volt a vívódásom oka, jó lenne már elfordulni, nem törődni a megosztó véleményekkel. De vajon megtehetem vagy felvegyem az elém dobott kesztyűt és válaszoljak az igaztalan vádakra. 2011-ben a kinevezésemkor a Fenntartó azt mondta” legyél jó gazdája az iskolának”. Nem hagyom cserben a benne élőket sem, ha bár ezt a partalan vitát egyetlen porcikám sem kívánja.
Még egyszer, utoljára válaszolok. A működésünket, pontokba szedve a hozzám eljuttatott igaztalan, rosszindulatú megjegyzésekre, melyet a közösségi felületen osztottak meg.

 • Az iskolát az Egyház alapította,2011-ben. A Baross Gábor Általános Iskola (II. Iskola) megszűnt. Jogutódja a Szent István Általános Iskola (IV. Iskola).
 • 2011 óta az Egyház a fenntartója, irányítója. Nem telepszik ránk, meghagyja önállóságunkat, gazdasági vonalon is. Egy elvárása van a katolikus, keresztény szemlélet. Küldetésünk olvasható a Pedagógiai Program 6. oldalán. (Honlap)
 • Nem körzeti iskola, beiskolázhat bármely településről. Újhatvan egyetlen körzetes általános iskolája a Szent István Általános Iskola, állami fenntartású, nagy múltú, kiváló felszereltséggel és még kiválóbb tanári gárdával. Minden újhatvani gyermek odatartozik.
 • A városban még három általános iskola van, szintén állami fenntartással.
 • Ebből következik, hogy hozzánk kérik a gyermek felvételét, nem kötelező beíratni.
 • Előzetes Szándéknyilatkozattal, melyben a szülő vállalja és aláírásával megerősíti, hogy gyermekét a katolikus hit elvei alapján neveli és elkerüli a kettős nevelést. Ezek a nyilatkozatok az iskolában iktatva vannak. Miért írnak alá egyesek olyan dokumentumot, amivel nem értenek egyet. Mi sosem korteskedünk az egyházi iskola mellett, nem járjuk az utcát, óvodákat, hogy ide írassák a gyermeküket. Egy évbe egyszer megmutatjuk magunkat a Mini-suli foglalkozásokon úgy, mint bármelyik iskola. A döntés az Önöké!! Senkit nem fogunk lasszóval, nem is ez a célunk, hanem az, hogy aki ebben a szellemben szeretné neveltetni csemetéjét ne keljen más településre utaznia. Mi egy választási lehetőség vagyunk, de ha önként minket választanak, joggal elvárjuk, hogy a szellemiségünket tartsák tiszteletben és ne címkézzenek több száz gyermeket, és szülőt, hogy álszent. Az az álszent, aki nem a hite szerint választ iskolát és mindent megígér, hogy felvegyék, utána pedig elfelejti az ígéretét.
 • Osztálypénz. Az iskolának semmi köze hozzá, ha úgy dönt az osztályközösség, akkor van, ha másként nincs. Személy szerint nem szeretem, csak a baj van vele, de nincs beleszólásom. Ha szednek, Pénzkezelési Szabályzat szerint kell kezelni a pénz. Úgy értesültem, hogy így is tesznek. Az iskola Szervezeti és Működési Szabályzata ( 18. oldal ) lehetőséget biztosít a szülőknek a szponzorálásra. Ilyen tevékenység mikor hozzájárultak a több száz ezer fénymásoló papír beszerzéséhez, gyermekenként, egy évre kb. 300 ft- tal. Az idén a papírtörlőre ajánlottak fel hasonló összeget, ne kelljen ruha törlőkendőt hozni a gyerekeknek, ha nem folyamatosan papírtörlőt tudjanak használni. A Kormányhivatal és a Fenntartó is folyamatosan küldi a fertőtlenítő szereket, mi pedig saját költségvetésünkből vesszük a többi eszközt, hogy meggátoljuk a járvány terjedését. Az iskola járványügyi protokollja szintén megtalálható az iskola Munkatervének részeként, melyet hamarosan a honlapra is felteszünk.

Akkor most kérdem, mégis miről is beszélünk? Az intézmény hitelességének, jó hírének megsértése viszont bűn.

Tisztelettel és Isten áldásával:

Ráczné Sisa Ágnes igazgató, Pozsár Andrea igazgatóhelyettes és az ÚRKÁI tantestülete

Belépés a Google Tanterembe
Belépés a Google Tanterembe

Látogatóink

Ma315
Tegnap562
A héten2109
A hónapban6198
Összesen363654

Látogatóink jelenleg

1
Online

2020. szeptember 18. péntek, 22:20

Legújabb cikkek

 • Együtt sikerül!

 • Pénz7

  Iskolánk az idén is csatlakozott az országosan meghirdetett tematikus hetekhez. Március első hete...

Felhasználói belépés