Kedves Szülők!

Az önhibánkon kívül bevezetett digitális oktatással kapcsolatban számos köszönő levelet, e-mailt, telefont vagy személyes köszönetet kaptunk. Jól esik, de ez a feladatunk, azért vagyunk, hogy a lehetőségekhez és tudásunkhoz képest a legjobban vészeljük át ezt a mindenki számára szellemileg és lelkileg is megterhelő időszakot. Tudjuk, fejlődni a kritikákból is lehet és kell is. De ha ezek nem jutnak el hozzánk, vagy csak kerülőutakon szerzünk róluk tudomást, akkor azt már nem segítő szándékúnak, hanem olykor bántásnak éljük meg.

Kollégáimmal együtt e mellett a Drive felületen lévő rendszer mellett döntöttünk. Egyszerű, áttekinthető, mindenki számára elérhető. Igyekeztünk megoldani, hogy a gyerekek ne láthassák egymás feltöltött munkáit, hogy a tananyag napi bontásban legyen megtalálható, hogy legyenek hanganyagok. Próbáltuk, próbáljuk érdekessé tenni a gyerekek tanulnivalóját, hisz az ő előre haladásuk a legfontosabb.

A Drive-on lévő ÖSSZES feltöltött anyag (amelyben már benne van a gyerekek által feltöltött is) 3,6 GByte! Vagyis, ha valaki mindent letölt (amire semmi szükség), akkor is minimális tárhely szükséges a saját számítógépén. A Drive Androidos telefonról és tablet-ről is elérhető, nem csak számítógépről. A wifi-vel való kapcsolódás hibájának pedig nincs köze a digitális rendszerünkhez.

Ha valamelyik tantárggyal kapcsolatban problémájuk adódna, kérjük, keresse a tárgyat oktató pedagógust! Ha a Drive-ban kiépített rendszerről van kérdése, írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, ahogy erre eddig is lehetősége volt. Ha az egész digitális oktatásról lenne véleménye, javaslata, akkor kérem, azt ne közösségi oldalakon tegye meg, hanem keresse az iskola vezetőségét. Jelen pillanatban ezt a módszert találtuk a leghatékonyabbnak. Ne felejtsük el, hogy a tanulóinknak egy” minimális” teljesítményt produkálni kell, hiszen a következő tanév anyaga arra épül, amit most megtanulnak. Nem tudjuk teljesen ”játéknak„ venni a mostani tanulást, mert annak, véleményünk szerint következményei lennének. Felelősek vagyunk a kicsikért, akik most ismerkednek az iskolával, az ötödikesekért, akik a felső tagozat követelményeit próbálják elsajátítani, hogy majd a többi évfolyam tudjon mire alapozni, és felelősek vagyunk a nyolcadikosokért, akik a gimnáziumi követelmények előtt állnak. Jelenleg még nem hallottam, hogy az oktatás vezetői a jövő tanévet csökkentett tananyaggal képzelik el, hogy pótolni tudjuk a mostani félévet. Amennyiben ez lesz, mi is változtatunk a követelményeinken. A Szülők helyzetét megértjük és sajnáljuk, hogy nem tudunk ennél többet segíteni. Bár már holnap indulna az iskola!!

Tisztelettel és köszönettel:

Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola nevelőtestülete

Farkas László atya levele

Szülői klub

Minden hónap első szerdáján 18 órakor a Plébánián szülői klub lesz.
Szeretettel vár mindenkit Laci atya.

Látogatóink

Ma16
Tegnap424
A héten440
A hónapban1246
Összesen349248

Látogatóink jelenleg

2
Online

2020. augusztus 04. kedd, 02:28

Legújabb cikkek

  • Együtt sikerül!

  • Pénz7

    Iskolánk az idén is csatlakozott az országosan meghirdetett tematikus hetekhez. Március első hete...

Felhasználói belépés